Vezi cele mai noi promoții la uscătoare de rufe cu condensare de pe eMAG – Click aici pt. a vedea preturile actualizate
Dacă dorești ca rufele tale proaspăt spălate, fie ca vorbim de îmbrăcăminte sau de articole de lenjerie de pat, să fie uscate mult mai rapid, mult mai igienic și fără a genera umiditate în casă, soluția pe care o cauți este un uscător de rufe cu condensare și pompă de căldură. Un model pe care echipa noastră îl recomandă și care se află pe prima poziție în topul nostru este Electrolux PerfectCare800 EW8H458B.
Uscătorul de rufe automat, îți permite să ai hainele tale proaspăt spălate, uscate într-un timp foarte scurt comparativ cu uscarea pe sârmă sau pe un uscător normal de rufe, indiferent de anotimp sau de vremea de afară. Hainele tale vor fi gata de purtat sau de împăturit într-un timp record. Deasemenea uscarea hainelor cu ajutorul unui uscător de rufe automat asigură îndepărtarea bacteriilor și microbiilor în proporție de 99,99%.
Navigare rapidă:
- TOP 10 Cele mai bune uscătoare de rufe
- 1. Electrolux PerfectCare800 EW8H458B
- 2. Bosch WTW85550BY
- 3. Electrolux Inverter EDH3897SDE
- 4. Beko DPY8506GXB1
- 5. Samsung DV90M6200CW
- 6. Miele TDB230WP
- 7. Beko DH8544RX
- 8 . AEG T8DBE48S
- 9. Beko DS8433RX
- 10. Heinner HHPD-V804A++
- Uscător de rufe cu condensare cu pompă de căldură sau fără pompă de căldură?
În acest articol echipa noastră a alcătuit un top 10 cu cele mai bune uscătoare de rufe cu condensare și pompă de căldură. Selecția a fost făcută în urma analizei amănunțite a unui număr impresionant de modele disponibile pe piață, luând în considerare mai multe criterii precum raportul calitate/preț, consumul energetic, dotările tehnologice, funcționalități aparte care diferențiază uscătorul respectiv de alte modele la un preț asemănător, garanția cu care vine produsul precum și opiniile cumpărătorilor de pe diferite comparatoare de prețuri și magazine online.
TOP 10 Cele mai bune uscătoare de rufe
Pentru a te ajuta în achiziționarea unui uscător de rufe bun, conform cerințelor și nevoilor tale specifice, îți prezentăm mai jos 10 modele pe care noi le considerăm a fi cele mai bune uscătoare de rufe cu condensare și pompă de căldură.
Vezi cele mai noi promoții la uscătoare de rufe cu condensare de pe eMAG – Click aici pt. a vedea preturile actualizate
1. Electrolux PerfectCare800 EW8H458B
Uscătorul de rufe Electrolux PerfectCare800 EW8H458B este un model care vine cu un raport calitate/preț foarte bun. Este un uscător de rufe cu condensare și cu pompă de căldură fiabil, foarte ușor de folosit și de întreținut.
Capacitatea de uscare este de 8kg, iar nivelul maxim de zgomot produs nu trece de 66dB. Uscătorul se încadrează în gama de eficiență energetică A++, acesta fiind mai mult decât eficient din punctul de vedere al consumului energetic. Datorită tehnologie de uscare cu pompă de căldură care refolosește aerul cald folosit în timpul ciclului de uscare, consumul energetic este redus cu apromixativ 50% față de modelele de uscătoare fără pompă de căldură.
Modelul PerfectCare800 EW8H458B dispune de 12 programe de uscare care asigură cele mai bune rezultate pentru toate tipurile de haine și articole textile. Programele Așternut XL și Mixt XL îți permit uscarea eficientă a unei încărcături mai mare într-un singur ciclu de uscare.
Acest uscător integrează tehnologii de ultimă generație, precum sistemul GentleCare care usucă hainele la o temperatură redusă astfel încât țesăturile sunt mai bine protejate. Deasemenea sistemul SensiCare cu ajutorul senzorilor din interiorul cuvei reglează durata ciclului de uscare în funcție de nivelul de umezeală detectat astfel încât durata de timp și consumul energetic să fie cât mai scăzute.
Programarea uscătorului se face prin intermediul panoului de comandă cu ecran cu funcție touchscreen care are o interfață simplă, intuitivă și foarte ușor de folosit.
În ceea ce privește dimensiunile uscătorului, acestea sunt 85cm înălțime, 60cm lățime și 60cm adâncime. Acest model se poate amplasa deasupra mașinii de spălat, fiind compatibil cu kit-urile de suprapunere 60×60, astfel încât să poți face economie de spațiu.
2. Bosch WTW85550BY
Bosch WTW85550BY este un uscător de rufe cu condensare și pompă de căldură care oferă cele mai bune rezultate în ceea ce privește uscarea articolelelor vestimentare și nu numai, la un preț relativ rezonabil. Este un model premium de la Bosch cu o capacitate de încărcare de 9kg și 14 programe de uscare.
Acest model este dotat cu un condensator cu funcție de autocurățare. Condensatorul se curăță automat de până la 4 ori pe durata unui ciclu de uscare oferindu-ți astfel rezultate mai bune și un consum energetic mai eficient.
Sistemul Sensitive Drying System asigură o uscare uniformă și delicată a hainelor. Datorită structurii speciale a cuvei uscătorului, fluxul de aer cald circulă mult mai eficient, astfel că hainele tale vor fi uscate fără cute și fără a fi șifonate la sfârșitul ciclului de uscare.
Nivelul de zgomot maxim este de 65dB. Uscătorul Bosch WTW85550BY este un model relativ silențios, acest lucru datorându-se și arhitecturii perețiilor laterali care au fost proiectați să reducă pe cât posibil vibrațiile și să asigure un nivel foarte bun de stabilitate.
Printre programele de uscare, pe lângă cele standard, bumbac, sintetice, mix, se numără și programe de uscare speciale precum programul pentru articole de lână, delicate, prosoape, pilote, program temporizat cu aer cald, program temporizat cu aer rece, bluze, cămăși, program pt. articole de îmbrăcăminte sport/fitness, țesături închise la culoare.
Menționăm și faptul că acest uscător de rufe dispune de funcția AllergyPlus, care vine în întâmpinarea nevoilor speciale ale persoanelor alergice sau cu pielea foarte sensibilă.
3. Electrolux Inverter EDH3897SDE
Electrolux Inverter EDH3897SDE este un alt model de uscător de rufe cu condensare și pompă de căldură foarte fiabil, cu rezultate de uscare foarte bune și un consum energetic extrem de eficient.
Datorită sistemului special de uscare cu abur, hainele pot fi uscate la temperaturi reduse iar aburul elimină complet cutele și le împrospătează. Programele de uscare special concepute pentru diferite țesături mai pretențioase asigură un tratament delicat și o uscare eficientă chiar și în cazul articolelor vestimentare delicate cum sunt cele din mătase sau din lână.
Uscătorul de rufe Electrolux Inverter EDH3897SDE este dotat cu tehnologie OptiSense care ajustează timpul de uscare în funcție de încărcătură, în același timp monitorizând umiditatea hainelor astfel încât acestea să nu fie uscate în exces. Acest lucru duce la un consum energetic mai scăzut și la o protecție mai bună împotriva uzurii a țesăturilor.
Filtrul special EcoFlow care este foarte ușor de curățat asigură un flux de aer cald foarte eficient astfel încât consumul energetic să fie din nou redus. Aceste dotări împreună cu sistemul de uscare cu pompă de căldură asigură un consum energetic cu până la 58% mai mic decât în cazul uscătoarelor de rufe cu condensare convenționale.
Rezervorul de colectare a apei provenite din uscarea hainelor are o capacitate de 5.28L, însă uscătorul se poate conecta direct la o scurgere cu ajutorul furtunului de evacuare inclus în pachetul de accesorii cu care vine acest model Electrolux.
4. Beko DPY8506GXB1
Uscătorul de rufe Beko DPY8506GXB1 este un model foarte rezonabil ca și preț, cu dotări tehnologice de ultimă generație care asigură o uscare excelentă a articolelor vestimentare și un consum energetic foarte eficient. Este un model cu pompă de căldură și tehnologie de uscare Smart Dry.
Clasa de eficiență energetică a uscătorului este A+++, consumul de curent electric calculat la programul standard fiind de 176 kWh/an, un consum foarte redus ținând cont că vorbim de un uscător de rufe a cărui cuvă are o capacitate de încărcare de 8kg.
Programele de uscare cu temporizare, prin intermediul senzorilor care detectează nivelul de umiditate a hainelor, ajustează timpul ciclului de uscare, asigurând astfel o uscare blândă, uniformă, la o temperatură care protejează țesătura hainelor chiar și atunci când vine vorba de articole de îmbrăcăminte mai pretențioase cum sunt cele de mătase sau lână.
Uscătorul Beko DPY8506GXB1 dispune și de un program de uscare rapidă, Xpress SuperShort, care îți permite uscarea unei încărcături de 2kg în doar 35 de minute. Un alt program special care merită menționat este programul de uscare Sport care asigură cea mai bună uscare a articolelor de îmbrăcăminte sport din material sintetic.
Panoul de comandă digital are un design intuitiv ceea ce îl face foarte ușor de utilizat. Selecția programului de uscare se face la fel ca și la o mașină de spălat rufe, prin intermediul butonului rotativ din stânga panoului de comandă.
În ceea ce privește dimensiunile aparatului, acestea sunt 65.4cm adâncime, 59.7cm lățime și 84.6cm înălțime. Greutatea uscătorului este de doar 49.5kg, ceea ce îl face relativ ușor de manipulat, mutat, chiar și de o singură persoană.
5. Samsung DV90M6200CW
Samsung DV90M6200CW este un uscător de rufe cu condensare și cu pompă de căldură, cu o capacitate de încărcare de 9kg, clasă de eficiență energetică A+++ și care dispune de 16 programe de uscare care îți asigură cele mai bune rezultate indiferent de tipul țesăturii sau a tipului de îmbrăcăminte.
Uscătorul integrează tehnologia OptimalDry care cu ajutorul senzorilor de umiditate și temperatură ajustează timpul de ciclului de uscare astfel încât consumul energetic să fie cât mai eficient iar hainele să fie protejate de acțiunea căldurii excesive de uscare.
Acest model vine dotat cu un filtru special ce conține un strat suplimentar pentru colectarea și filtrarea scamelor într-un singur loc. Filtrul este foarte ușor de curățat, vei știi exact când acesta trebuie scos și curățat datorită alarmelor specifice.
Uscătorul de rufe Samsung DV90M6200CW dispune de un sistem automat de monitorizare a erorilor și de depanare a acestora prin intermediul aplicației smart pe care o instalezi pe telefonul tău. Funcția Smart Check depistează și diagnostichează erorile uscătorului furnizându-ți răspunsuri rapide care să te ajute să rezolvi problema tehnică într-un timp record.
Ca și concluzie, acest model de uscător de rufe cu condensare și pompă de căldură de la Samsung are un raport calitate/preț foarte bun. Este un model extrem de fiabil, foarte ușor de utilizat și de întreținut.
6. Miele TDB230WP
Uscătorul de rufe Miele TDB230WP este un model ceva mai scump decât celelalte uscătoare din lista noastră, însă fiabilitatea și calitatea electrocasnicelor Miele este incontestabilă.
Acest model este dotat cu tehnologie EcoDry, ceea ce înseamnă sistem de filtrare îmbunătățit precum și un schimbător de căldură mai eficient. Concret, acest lucru înseamnă timpi de uscare mai mici și un consum energetic deasemenea mai scăzut.
Miele TDB230WP este dotat cu 11 programe de spălare, printre care și programe speciale pentru haine de tip outdoor, țesături impermeabile, țesături delicate precum cele de lână sau mătase, program special pentru articolele vestimentare tip denim, cămăși.
Deasemenea ai la dispoziție un program de uscare express care îți permite uscarea unei cantități mici de haine într-un timp foarte scurt.
Funcția anti-șifonare previne șifonarea hainelor prin intermediul unor ture de centrifugare regulate la sfârșitul ciclului de uscare.
Uscătorul are o clasă de eficiență energetică A++. Consumul energetic la programul de uscare standard este de 1.73kWh.
7. Beko DH8544RX
Beko DH8544RX este un uscător de rufe de ultimă generație, cu un raport calitate/preț foarte bun. Acest model este dotat cu un motor Prosmart Inverter, mai eficient, mai fiabil, cu o durată de viață mai lungă decât motoarele convenționale.
Capacitatea uscătorului este de 8kg iar clasa de eficiență energetică este A+++.
Uscătorul este dotat cu tehnologie de uscare RapidDry care îi permite uscarea unei cuve pline de haine, 8kg, într-un timp cu până la 42% mai mic decât timpul de uscare în cazul programelor obișnuite. Această tehnologie îți permite să alegi între uscare rapidă sau uscare cu economie de energie electrică.
Tehnologie Optisense, cu ajutorul senzorilor de umiditate și temperaturp optimizează ciclul de uscare și îți oferă posibilitatea să selectezi nivelul de uscare al hainelor, uscătorul oprindu-se automat în momentul în care nivelul de uscare dorit a fost atins.
Un alt aspect important al uscătorului de rufe Beko DH8544RX este tehnologia Aquawave care împreună cu conturul unic al cuvei și formei paletelor, asigură o mișcare mai fluidă a rufelor în timpul uscării, asemănătoare ritmului natural al valurilor.
Uscătorul dispune de 16 programe de uscare: programe cu temporizare în funcție de nivelul de uscare dorit, programe speciale pentru hainele de bebeluși sau hainele persoanelor cu pielea mai sensibilă, program pentru articol denim, program rapid pentru uscarea cămășilor, program nocturn, program pentru țesături impermeabile și sport, program de reîmprospătare, lână și alte tipuri de țesături delicate.
Funcția auto anti-șifonare pornește automat dacă la sfârșitul ciclului de uscare hainele nu sunt scoase din cuva uscătorului.
8 . AEG T8DBE48S
AEG T8DBE48S este un uscător de rufe cu condensare și pompă de căldură, cu clasă energetică A++, cu o capacitate de încărcare de 8kg, 6 programe de spălare și motor cu invertor.
Uscătorul este dotat cu tehnologie SensiDry care îi permite uscarea hainelor la temperaturi mai mici față de alte modele de uscătoare de rufe, ceea ce înseamnă o protecție mai bună a țesăturilor, care se vor păstra mai bine pe termen lung.
Timpul de uscare este reglat automat cu ajutorul sistemului de senzori ProSense care detectează nivelul de umiditate al rufelor, optimizând astfel puterea de uscare și consumul energetic al uscătorului pe toată durata ciclului de uscare.
Interfața de utilizare simplificată are un design intuitiv, foarte ușor de folosit și care îți pune la dispoziție toate informațiile importante despre programul de uscare selectat.
Sistemul de filtrare ÖKOFlow, exclusiv uscătoarelor de rufe fabricate de AEG, îți permite accesul rapid la filtrul uscătorului. Filtrul este foarte ușor de curățat și asigură un proces de uscare eficient și cu un consum minim de energie electrică.
9. Beko DS8433RX
Beko DS8433RX este un uscător de rufe cu un raport calitate/preț extraordinar de bun. Pentru un uscător de rufe cu pompă de căldură prețul acestui model este mai mult decât rezonabil, ținând cont deasemenea ca este un model cu clasă de eficiență energetică A++ și cu capacitate de încărcare de 8kg.
Vine dotat cu tehnologia OptiSense care se găsește pe uscătoarele de rufe Beko mai scumpe, care prin intermediul senzorilor de umiditate și temperatură din cuvă îți permite uscarea hainelor în funcție de nivelul de uscare dorit.
Programul de uscare Xpress SuperShort îți oferă posibilitatea să ai haine proaspăt spălate gata de purtat într-un timp record. Cu ajutorul acestui program aparatul are capacitatea de a usca o încărcătură de haine de maxim 2kg în 35 de minute.
Uscătorul Beko DS8433RX este deasemenea echipat cu un motor ProSmart Inverter, o dotare care deobicei o găsești la modelele premium de uscătoare de rufe Beko.
10. Heinner HHPD-V804A++
Heinner HHPD-V804A++ este un uscător de rufe cu condensare și pompă de căldură care vine la un preț foarte ușor accesibil. Are o capacitate de uscare de 8kg, este un aparat care face parte din clasa de eficiență energetică A++ și dispune de 15 programe de uscare.
Datorită structurii speciale a tamburului precum și forma aparte a paletelor, hainele sunt uscate într-un mod delicat, prevenind astfel șifonarea lor și formarea de cute.
Gama largă de programe de uscare acomodează articol vestimentare și țesături de toate tipurile, începând de la haine din mătase, echipament sportiv, articole de lenejerie de pat, pilote. Uscătorul are deasemenea program special pentru hainele de copii mici, program expres care poate usca până la 2kg de rufe în doar 45 de minute.
Foarte practic este și programul de reîmprospătare ideal pentru a fi folosit cu haine care au stat în dulap sau într-un mediu închis pentru o perioadă de timp mai lungă, eliminând astfel mirosurile neplăcute înainte de a le purta.
Una peste alta, uscătorul de rufe Heinner HHPD-V804A++ este un model de calitate, ieftin, ușor de folosit și de întreținut.
Uscător de rufe cu condensare cu pompă de căldură sau fără pompă de căldură?
Uscătoarele de rufe cu condensare sunt de două feluri, cele cu pompă de căldură care refolosesc aerul cald folosit în procesul de uscare al rufelor și cele fără pompă care odată folosit evacuează aerul cald. Fiecare tip de uscător vine cu anumite avantaje și dezavantaje.
Uscătoarele de rufe cu condensare și pompă de căldură, datorită faptului că reciclează aerul cald folosit la uscare sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului energetic. Acestea au un consum de curent electric cu până la 50-60% mai mic decât modelele fără pompă.
Vezi cele mai noi promoții la uscătoare de rufe cu condensare de pe eMAG – Click aici pt. a vedea preturile actualizate
Un alt avantaj al uscătoarelor cu pompă de căldură este faptul că nu evacuează aerul cald în încăpere, astfel că temperatura în încăperea în care se află uscătorul nu crește, nu se face căldură, cum se întâmplă în cazul aparatelor fără pompă.
Pe lângă aceste două aspecte, un uscător de rufe cu pompă de căldură poate usca hainele la temperaturi mai joase decât uscătorul fără pompă datorită reutilizării aerului cald. Acest lucru înseamnă țesături mai bine protejate împotriva uzurii cauzate de uscarea la temperaturi mari, astfel că hainele vor rezista mult mai bine în timp.
În ceea ce privește uscătoarele de rufe cu condensare fără pompă de căldură, singurul avantaj ar fi prețul mai mic. Modelele fără pompă sunt întradevăr mai ieftine. Dacă ți însă cont de toate celelalte neajunsuri precum consumul energetic ridicat, generarea de căldură în cameră pe durata ciclului de uscare și uscarea hainelor la temperaturi mai mari, vei observa că aproape întotdeauna cea mai bună alegere va fi un uscător de rufe cu pompă de căldură.